Gravitation filter modell BSW

Ett populärt filtersystem som arbetar trycklöst och avlägsnar suspenderade fasta ämnen från relativt höga flöden av vattendrag upp till 13000 l / min. De används oftast inom massa- och pappersindustrin för att minska fiberkoncentrationen och för att ta bort filthår och fiberknytar. BSW används även för att separera långa fibrer.

 

Gravitationsfilter BSW som används på vitt vatten vid papperstillverkning används mest på vattenströmmar med 20 upp till cirka 600 mg / l (ppm) fibrer. Smala enheter används för upp till cirka 1000 ppm. Vanliga applikationer är rening av spritsvatten, tätnigsvatten från vacuumpumpar, cirkulerande scrubbervatten, efterbehandling av vatten från skivfilter och flotationsanläggningar. Filtret används också för rening av intagsvatten från sjöar och floder.

 

Funktion

Vattnet leds in tangentiellt mellan behållarens yttre och inre mantel för att sedan bredda över till den inre behållaren och vidare över silduken. Filtrerat vatten rinner igenom silduken och vidare till utloppet i behållarens botten. Under silduken finns två spritsrör som roterar parallellt med uppsamlingsrännan som är monterad ovanför silduken.

Kapacitet: 400-13000 l/min.

Silduk: 80-300 mikron(0,08×0,08-0,3×0,3)

Materialutförande: EN1.4301 / EN1. 4404 / EN1. 4436

Modeller: BSW10, BSW14, BSW 17, BSW 22, BSW25, BSW 30.

Vattenfilter och silar
för industrimarknaden

Vi har specialicerat oss på tillverkning av vattenfilter och silar avsedda för mekanisk rening av industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten. 

Vattenfilter

 Vattenfilter för industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten.

Silar

Silar för  industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten

Legotillverkning

Vattenskärning, svetsning, bearbetning, laserskärning, kantpressning.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss för frågor och svar. Gå till kontaktsidan.