Cyklonrenare JZA

Cyklonrenaren som saknar rörliga delar är avsedd för kontinuerliga vattenflöden med mottryck. Renaren avskiljer i de flesta applikationer 80-95% av fasta partiklar med specifik vikt större än 1, exempelvis sand. Föroreningarna samlas upp i renarens botten  som är försedd med en ventil för manuell tömning alternativt en automatisk tömningsventil.

 

Tömning av uppsamlade föroreningar sker under drift utan påverkan av flödesförloppet. Den automatiska tömningsventilen som öppnar/stänger efter inställd tid erfordrar 230V, 1-fas. Som styrmedel för ventilen erfordras tryckluft 5,5 – 7 bar alternativt rent vatten 2,5 – 8 bar.

 

Tryckfallet över renaren är konstant ca 0,3 – 0,9 bar. För funktionen erfordras ett lägsta tilloppstryck av 1,5 – 2 bar. Max arbetstryck 12 bar och max arbetstemperatur 40°C.

 

Största partikel som kan passera genom renaren är 6 mm för JZA20 & JZA25 och 9 mm för de större dimensionerna. Renaren finns i sju storlekar från ansl. ¾” till DN80 med kapacitetsområde från 2 till 65 m3/h.

Materialutförande: Stål St.37 lackat utförande alternativt rostfritt stål AISI304L.

 

Fråga efter broschyr nr. 071107.

 

Vattenfilter och silar
för industrimarknaden

Vi har specialicerat oss på tillverkning av vattenfilter och silar avsedda för mekanisk rening av industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten. 

Vattenfilter

 Vattenfilter för industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten.

Silar

Silar för  industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten

Legotillverkning

Vattenskärning, svetsning, bearbetning, laserskärning, kantpressning.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss för frågor och svar. Gå till kontaktsidan.