Självrensande spaltfilter modell RS-300

Modell RS är ett självrensande filter avsätt för rening av råvatten samt varmt och kallt processvatten. Vätskan, som skall renas, leds in genom det tangentiellt placerade inloppet i behållarens sida och fortsätter i en nedåtgående rörelse runt filterelementet, in genom dess sida och vidare till utloppet. Föroreningarna samlas upp på filterelementets utsida och behållarens botten. Rengöring sker automatiskt då filterelementet långsamt roterar mot stationär avskrapare samtidigt som bottenventilen öppnas för tömning. Bottenventilen kan hållas öppen under valfri tid av 3 till 30 sek.

 

Bottenventilen kan förses med elektriskt alternativ pneumatiskt vriddon. För Automatiken erfordras 400V, 50Hz, 3-fas. Då bottenventilen med pneumatiskt vriddon används även 5,5 till 6 bar tryckluft. Automatikskåpet är försett med huvudströmbrytare , automatsäkringar för filtrets motor och manöverspänning samt drift- och fellampor. Felindikeringar finns även på extra plint i form av 230V-signaler för yttre felsignallampor och summalarm med potentialfria brytande kontakter. Automatskåpet är avsatt för väggmontage.

 

Rengöring och tömning sker automatiskt via tid och differenstrycksövervakning. Tidsfunktionen kan kopplas bort. Systemet är avsett för vatten. Larm vid högt tryckfall och fastskörd bottenventil.

 

Material: 1.4301, 1.4404

Beräkningsdata: 10 bar/100°C, 16 bar/150°C

Motor: 0,15 kW, 230/400V, 50Hz, 3-fas

Spaltbredd: 0,05 0,1 0,25 0,5 0,8 mm 

Vattenfilter och silar
för industrimarknaden

Vi har specialicerat oss på tillverkning av vattenfilter och silar avsedda för mekanisk rening av industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten.

Vattenfilter

 Vattenfilter för industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten.

Silar

Silar för  industrins intagsvatten, kylvatten, tätningsvatten samt varmt och kallt processvatten

Legotillverkning

Vattenskärning, svetsning, bearbetning, laserskärning, kantpressning.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss för frågor och svar. Gå till kontaktsidan.